Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

Φορολογική Συνείδηση Ελλήνων Πολιτών

Η πιο γελοία η πιο αστεία διαφήμιση της χρονιάς έρχεται απο το Υπουργείο Οικονομικών με θέμα την φορολογική συνείδηση των Πολιτών. Με δεδομένη τη πρόσφατη παγκόσμια οικονομική κρίση, τη κρίση που μαστίζει τη Ελληνική κοινωνία και τους θεσμούς της, το Κράτος έρχετε να υπενθυμίσει στους "αδίστακτους και πάμπλουτους" πολίτες του την υποχρέωση τους να έχουν μια καθαρή και φορολογική συνείδηση απέναντι στη κοινωνία.
Η διαφήμιση ξεκινάει παραπλανητικά' δεν ξέρεις τι θα επακουθήσει' αρχικά μιλάει για τις προόδους που έχει κάνει ο Νεοέλληνας στα ακούσματα της Νέας Οικολογικής Εποχής και ξαφνικά σκάει η Βόμβα...Δώσε, για να έχεις και για να κοιμάσαι ήσυχος το βράδυ!
Ε λοιπόν και να είχα δεν θα έδινα...για πιό λόγο εξάλλου? Μου τα έχουνε πάρει προκαταβολικά... ίσως για τα χρόνια που οι γονείς μου δουλεύανε απο το πρωί μέχρι το βράδυ για να πληρώνουν τα φροντιστήρια της δωρεάν παιδείας μας...
Για τις φορές που αναγκάστηκα να πάω σε ιδιωτικό ιατρείο για μια απλή εξέταση, όταν το δημόσιο ιατρείο μου έκλεινε ραντεβού σε βάθος χρόνου ενός μήνα και βάλε...
Για το πάρκιν που πληρώνω κάθε μήνα επειδή ζώ σε μια άθλια πόλη που για να παρκάρεις χειμώνα καλοκαίρι πρέπει να έχεις τιτάνια υπομονή.
Τι να πρωτοπεί κανείς...
Το ίδιο το Κράτος μας παραδίδει μαθήματα ηθικής και καλής συμπεριφοράς ενδιαμέσου κόλασης σκανδάλων και διαφθοράς.

2 σχόλια:

  1. Επιτέλους εμφανίστηκαν τα σχόλια, το πάλευα να γράψω πριν μέρες αλλά τίποτα.

    Καλές Γιορτές Luigi, με αυτούς που αγαπάς, λίγο φως και ζεστασιά παραπάνω και όλα τα άλλα θα 'ρθουν.

    Την καλημέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φορολογική συνείδηση..ωραίο ανέκδοτο..χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή