Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

ΣΦΑΙΡΕΣ ΚΑΙ ΦΛΟΓΕΣ ΣΕ ΚΕΝΟ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Τα θλιβερά γεγονότα των τελευταίων ημερών και η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου θα μπορούσαν στο μέλλον να χαρακτηριστούν ως ασήμαντα,τυχαία και μεμονωμένα συμβάντα όσο τυχαίος χαρακτηρίστηκε ο συνωστισμός, απο τους σημερινούς Φωστήρες,στην προκυμαία της Σμύρνης το 1922 που επέφερε την ολική καταστροφή της.
Στα Εξάρχεια, στην οδό Μεσολογγίου, η ζωή ενός 15χρονου παιδιού απαξιώνεται με τον πιο τραγικό τρόπο από όργανο της ταξης σε μια κοινωνία που ένα σκάνδαλο αποκαλύπτεται μόνο και μόνο για να καλύψει ένα προηγούμενο.Η δική μας νεολαία το πιο ζωντανό κύτταρο μας που τόσο πολύ αμφισβητείται, βγήκε στους δρόμους να διαμαρτυρηθεί ενάντια μιας άρρωστης πολιτικής που επιχειρεί να κάψει ολοκληρωτικά ότι υγειές υπάρχει γύρω της. Γυρίζοντας 20 χρόνια πριν, στη δεκαετία του 1980, βλέπουμε πάλι το πάγιο αίτημα της τότε νεολαίας για παιδεία, δημοκρατία, ισονομία, σε μια κοινωνία του "ωχ αδελφέ", του "άρπα κόλλα", του "παραπέντε" που δολοφονεί τότε τον νεαρό Καλτεζά.
Παρολαταύτα 20 χρόνια μετά, η ελληνική κοινωνία βλέπει ξανά τον εαυτό της στον ίδιο ραγισμένο καθρέφτη, απογοητεύεται πάλι και σκοτώνει τον Γρηγορόπουλο.Μια κρατική δολοφονία έρχετε να προστεθεί στους Ζωντανούς εφιάλτες της ακρίβειας, της ανεργίας, της ανασφάλειας που στοιχειώνουν τα όνειρα κάθε Ελληνα πολίτη και μας θυμίζουν μια κοινωνία Φόβου όπως αυτή περιγράφεται στο πασίγνωστο "1984" του Oργουελ.
Τα τραγικά γεγονότα των πυρκαιών στην Ελλάδα το 2007 επισφραγίστηκαν απο τριχίλιαρες επιταγές. Φέτος το ύψος των επιταγών έφτασε τις δέκα χιλιάδες. Στη πρώτη περίπτωση κάηκαν δάση και στην δεύτερη τσιμέντα. Άναφορικά και στις 2 περιπτώσεις θύματα της κρατικής αναλγησίας είναι ζωντανά κύτταρα...ένα δάσος και ένα παιδί.
Αραγε του χρόνου πια εθνική καταστροφή θα επέλθει? και σε πιο ύψος θα φτάσουν οι επιταγές?
Ενός κακού μύρια έπονται...

2 σχόλια:

  1. Ας ελπίζουμε να έχουμε την συνείδηση να αποτρέψουμε άλλες νέες καταστροφές...

    Ας ελπίζουμε να έχουμε την συνείδηση να κατανοήσουμε και όχι να δικαιολογήσουμε.

    Ας προσπαθήσουμε πάνω από όλα να είμαστε Ανθρωποι, νομίζω ότι αξίζει να ζούμε για αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακριβώς αυτό.. Και τα χειρότερα έρχονται!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή